2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Ujhülye: Egyre egyértelműbb Orbán Putyintól való függőségi viszonya

A magyar érdekekkel ellentétesnek tartja Orbán Viktor miniszterelnök Ukrajna uniós csatlakozása. A kormányfő az állami rádióban azt mondta: a vétó nem létezik az uniós alapszerződésben, ezért Magyarország nem vétózni fog, hanem meg fogja akadályozni a döntéseket.

„Azt javaslom, hogy Ukrajna európai uniós tagságának tárgyalása ne kezdődjön meg. Miután nem lehet elérni, hogy megkezdődjön, hiszen mi akkor nem értenénk egyet, ezért ne is tűzzük napirendre. Akkor tűzzük napirendre, ha már kivitattuk előre és egyetértést tudtunk kialakítani. Ezért hiba a Bizottság részéről, hogy a Bizottság azt erőlteti, hogy mi, a miniszterelnökök ezt tűzzük napirendre. Ez nincs előkészítve" – mondta Orbán az állami rádióban. A volt MSZP-s, Szeviépes képviselő reagált.

Ujhelyi István független EP-képviselő szerint

„az egész nemzetközi közvélemény attól hangos, hogy egyre egyértelműbb Orbán Putyintól való függőségi viszonya, ez óriási csalódás és hatalmas veszély mindannyiunk számára, hiszen 26 másik tagországi vezető vakarja a fejét, hogy mit kezdjen így ezzel az orbáni zsarolással. Egyébként van benne egy hatalmas hazugság is, hiszen Ukrajna esetleges csatlakozása nem azt jelenti, hogy ez jövőre történne meg”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató