2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Szenzáció: Berecz Zsombor vezetésével Magyarországé a vitorlás csapat-világbajnoki cím

Hatalmas sikert ért el az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombor vezetésével a Sámánok elnevezésű magyar csapat, amely megnyerte a Kanári-szigeteken rendezett Star Sailors League Gold Cup versenyt, ami a vitorlázók csapat-világbajnokságának is tekinthető.

A végső helyezések a vasárnapi négyes döntőben dőltek el, ebben a magyar hajó szinte végig vezetett, végül az olaszokat, a hollandokat és a spanyolokat megelőzve nyert. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta, számol be az MTI. A magyar csapat már a legjobb nyolc között is egyedüliként szerepelt olyan országból, amely nem rendelkezik tengerrel, vagyis nem kis bravúrt hajtottak végre.

A Kanári-szigeteken rendezett eseményen a Sámánok elnevezésű együttes a legjobb 32 között kapcsolódott be a küzdelembe, amely 56 nemzet csapatával indult. Minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre.

A magyar csapat kapitánya a tokiói olimpián finndingiben ezüstérmes Berecz Zsombor volt, mellette a repülőhollandiban 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert volt a két kormányos. A teljes csapatot Adorján Csaba, Goszleth Marcell, Gyapjas Zsombor, Huber Lél, Lillik Ákos, Németh Áron, Németh Domonkos, Takácsy Levente, Tomai Balázs és Varjas Sándor alkották még.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató