2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

A Time beválogatta Putyint az év embere kategóriába

Vlagyimir Putyin orosz elnök bekerült a Time magazin Év embere címre jelöltjei közé. A jelöltek listáján összesen kilenc jelölt van. 

Putyinról azt mondják, hogy 2023-ban a Wagner-csoport lázadása miatt veszélyben volt, de végül csak megerősítette pozícióját. A Time 2007-ben az év emberének választotta, és többször szerepelt a száz legbefolyásosabb ember listáján.

A listán szerepelnek még feltűnő hollywoodi forgatókönyvírók és színészek, Hszi Csin-ping kínai elnök "példátlan" harmadik ciklusával, Taylor Swift énekesnő rekordbevétellel, Sam Altman, aki rövid időre távozott, majd gyorsan visszatért a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI mesterséges intelligenciával foglalkozó cég vezetőjeként.

A jelöltek között szerepel a Donald Trump volt amerikai elnök ellen vádat emelő amerikai ügyészek, a Barbie baba, amelyről rekordbevételű film készült, a regnáló brit uralkodó, III. Károly és a példátlan inflációval küzdő amerikai jegybankfőnök, Jerome Powell.

Úgy tudni, hogy a magazin szerdán hirdeti ki a győztest.

A Time 2022-ben Volodimir Zelenszkijt és "Ukrajna szellemét" választotta az év emberének.

Az év emberének megválasztásának hagyománya - egy olyan személy, csoport vagy jelenség, aki az előző 12 hónapban a legnagyobb hatást gyakorolta a világra - 1927-re nyúlik vissza.


Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató