2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Több mint 154 kilogramm kokaint foglaltak le egy csepeli telephelyen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai több mint 154 kilogramm, 23 milliárd forintot meghaladó értékű kokaint foglaltak le egy csepeli telephelyen.


 
A BRFK azt közölte kedden a police.hu oldalon, hogy egy a csepeli szabadkikötőben „ólálkodó” maszkos férfiről érkezett bejelentés november 11-én hajnalban. Az ismeretlen elmenekült, a rendőrök nem találták meg.

Megtalálták ugyanakkor azt a hűtőkonténert, amit megpróbált kinyitni: a hat méter magasan elhelyezett konténerben kialakított rejtekhelyről 155, egyenként körülbelül egykilós kábítószergyanús anyagot tartalmazó csomag került elő. A helyszínen folytatott szemle keretében alkalmazott tesztek kokaint mutattak ki.
 
A Budapesti Rendőr-főkapitányság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklása bűntett miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A kirendelt vegyészszakértők vizsgálata megerősítette, hogy a nettó 154,805 kilogramm lefoglalt anyag nagy tisztaságú kokain, aminek feketepiaci értéke 23 milliárd 220 millió forintra tehető – írták.

A közlemény szerint ez átlagos hígítással is annyi kábítószer, hogy életkortól függetlenül minden második fővárosi lakosra jutna egy adag.

Az adatgyűjtés megállapította, hogy a kábítószer elrejtésére használt konténert Ecuadorban adták fel, és banánt szállítottak benne; a szállítmány Mexikóba, majd hajóval Németországba érkezett, onnan vasúton jutott Magyarországra november 8-án, ahol a banánt kirakodták.

A BRFK nyomozói minden részletre kiterjedő adatgyűjtést folytatnak Magyarországon, és felvették a kapcsolatot több külföldi hatósággal, köztük az amerikai kábítószerellenes ügynökséggel, a DEA-vel.

Közölték azt is, hogy ezen az óriási drogfogáson túl a Budapesti Rendőr-főkapitányság idén összesen körülbelül 406 209 000 forint utcai értékű kábítószert vont ki a feketepiaci forgalomból, közte 2,775 kilogramm kokaint, 4,55 kilogramm amfetamint, 76,21 kilogramm, továbbá 138 tő marihuánát, és 96 embert fogtak el kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató