2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kihívója akadt a momentumos polgármesternek Terézvárosban

Bálint György bejelentette: elindul Terézváros polgármesteri székéért.

Bálint György terézvárosi önkormányzati képviselő elindul a polgármesteri székért – derült ki egy szerdai sajtóeseményen.

Bálint György szocialista képviselőként, Soproni Tamás momentumos polgármester szövetségeseként került be a VI. kerületi képviselő-testületbe, de kapcsolatuk hamar megromlott. Bálint állítása szerint azért váltották le például a vagyonkezelő felügyelőbizottsági, illetve a tulajdonosi bizottság elnöki posztjáról, hogy ne lásson bele a momentumos, DK-s városvezetés rejtelmeibe.

A független képviselő hangoztatja, Soproninak egy nagyobb létszámú kommunikációs stáb építi az imázsát, minden lehetséges fórumon jó színben tüntetik fel a városvezetőt, de ez csak látszat: több olyan ügyet is feltárt már – botrányos közbeszerzésekről, több 10 millió forintos bírságokról, le nem hívott európai uniós támogatásokról beszélt –, amik nem éppen azt sugallják, hogy minden rendben, átlátható módon működne Terézvárosban.

Soproni viszont nem szokott reagálni „ilyen kétes múltú botránypolitikusok állításaira reagálni”; mint korábban elmondta: a hatodik kerületiek mindennapi életét érintő ügyekkel foglalkozik.

Hangsúlyozta, a mögötte álló civil szervezet, a Hatodik Kerület Fejlődéséért Egyesület minden egyéni körzetben el fog indítani egy képviselőjelöltet, a helyi problémákra kívánnak megoldásokat nyújtani, válaszokat kínálni. Fakivágás helyett faültetéseket, zöldebb, tisztább, átláthatóbb kerületet; látszatintézkedések, pazarló városvezetés helyett valódi elszámoltatást szeretnének. Igazi párbeszédet kezdeményeznek a kerületiekkel, állította. A képviselő úgy vélte, hogy fontos lenne a helyi vendéglátóhelyiségek éjszakai nyitvatartásának újraszabályozása, szükség lenne az Airbnb-k valódi, szigorú ellenőrzésére is.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató