2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Kidöntött egy Karácsony-oszlopot egy biciklis az Üllői úton (Videó)

Ez megint valami olyan, mint a Blaha Lujza téri WC. Nagy büszkeség volt átadni, de a fenntartása nem megy - írja Kőrösi Koppány a Facebookon. Kőrösi Koppány szerint ezen a felvételen is az látható, hogy az "átabotában megtervezett", és silány minőségben kivitelezett biciklisávok csak arra jók, hogy a dugókat növelhessék, és a főpolgármester elmondhassa, hogy csinál valamit.



A téli időszakban a havat a kotrógép a karókkal elválasztott biciklisávra tolja - mert úgy van megszerkesztve, az a kotrólapát logikája, hogy az út széle felé tolja le az úttestről.

Ezt a karózást alkalmazzák a mintaként vett nyugati nagyvárosokban is - erről tett fel videót Karácsony Gergely is -, de ott egyrészt célgépekkel - kisméretű járdatisztítókkal - megoldják a kerékpársáv tisztítását, másrészt csak a lámpáknál, kereszteződéseknél használják ezeket a karókat, és csak nagyon kivételesen. Ott, ahol nem tudnak különálló biciklisávot építeni.

Ezen a felvételen is látható, hogy az átabotában "megtervezett", és silány minőségben kivitelezett biciklisávok csak arra jók, hogy a dugókat növelhessék, és a főpolgármester elmondhassa, hogy csinál valamit.

Balesetveszélyes helyzetet.

Júniusban. Ugye leváltjuk? - tette fel a kérdést Kőrösi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató