2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Paks megverte a Fradit, Bognár nekiment Kubatovnak

Bognár György, a Paks edzője leszabadult, miután a Paks legyőzte a Ferencváros, s ezzel eldőlt, hogy az első helyen várhatja majd a téli szünetet a labdarúgó NB I-ben. Bognár György nem nevezte néven, de az értékelése során nem is vitás, hogy Kubatov Gábornak vágott vissza még a szeptemberben megfogalmazott jogos kritikáért...

A dolog előzménye: korábban szurkolói ankétot tartott Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke és Orosz Pál, a klub vezérigazgatója a Groupama Arénában, és előbbi alaposan odaszólt a Paksot irányító Bognár Györgynek.

A klub elnökét Máté Csaba távozásáról kérdezték, Kubatov pedig elmondta, hogy a „hatalomátvétele” óta magyar edző nem ért el sikert a magyar focinak – elmondása szerint az utolsó sikeres hazai tréner Herczeg András volt.

„Mindent elmond, hogy az lett az év edzője, aki egy vidéki csapatnál kivette a pénzt a széfből, bement a kaszinóba, feltette a pirosra és a fekete jött ki. És most vezetőedző. Ez morális kérdés. És ez csak egy történet, sokat lehetne még mesélni a sajtó, a szurkolók kijátszásáról”

– olvasható Kubatov nyilatkozata az ulloi129.hu élőben adott összefoglalójában, utalva a 2021–2022-es idény edzőjének megválasztott Bognár Györgyre, aki korábban a Ferencváros elnöke által említett problémás helyzetbe került. 

Bognár visszaszólt

– Megérdemelten nyertük meg a meccset, akár két góllal is győzhettünk volna. Volt, amikor beszorított minket a Fradi, de ez csak egy-egy időszak volt, Szabó Bálint nagyot játszott, zavart okozott azzal, amikor fellépett a csatársorba – vágott bele az értékelésbe Bognár György, a Paks vezetőedzője a Ferencváros ellen 3-2-re megnyert bajnoki rangadó után, amivel a Paks négy ponttal elhúzott a Fraditól, s eldőlt, hogy az idei utolsó fordulótól függetlenül az élen telel.

Bognár György azonban e mondatokat csak felvezetésnek tekintette, a paksi tréner arra a kérdésre, mit jelent neki, hogy csupa magyar játékossal éri el ezt az eredményt a Paks, így reagált:

Rendben, hogy magyar játékosokkal tartunk itt, na de magyar edzővel?


Bognár György nem állta meg, hogy ironizáljon a Fradival

Bognár György nem nevezte meg, de nyilván Kubatov Gábornak felelt, kivárva a megfelelő pillanatot. Az FTC elnöke Máté Csaba leváltását szeptemberben részben azzal indokolta, a magyar edzők nem alkalmasak arra, hogy komoly feladatot ellássanak. Példaként megjegyezte, olyan szakember lett az év edzője, aki anno kivette a pénzt a klub pénztárából, elvitte a kaszinóba és feltette a pirosra. Nem volt nehéz azonosítani, hogy Bognár Györgyre gondolt. A paksi edző akkor azt mondta, majd akkor válaszol, ha eljön az ideje. Nos, ezek szerint eljött.

– A Fradi hatot rúgott, mi csak hármat, ennyivel jobb csapat nálunk – ironizált tovább Bognár György, amit még megtoldott azzal, hogy a Paks 34 ponttal már biztosan nem eshet ki, a Ferencváros ugyanezt azonban még nem jelentheti ki.

– Nincsenek elszállva a játékosok maguktól. Túlteljesítettünk a szezon során – zárta a gondolatait a tréner, megjegyezve, a Fehárvár ellen is élvezetesen akarnak játszani, s személy szerint inkább futballozna, mint téli pihenőt tartana.

Sztankovics: Sok a sérültünk

– Mit mondhatnék? Nem akarok a bíróról beszélni, mert 5-6 meccses eltiltás lenne belőle. Önökre bízom a játékosok értékelését – mondta Dejan Sztankovics, amikor Makreckis kiállításáról kérdezték. – Nem játszottunk rosszul. Hosszú az idény. Megnehezítette a dolgunkat a korai gól. De ilyen megtörténik. Ahogy a hiba is. Kétgólos hátrányba kerültünk, onnan nehéz. Sok lehetőségünk volt, már az első félidőben is. Aztán szépítettünk. A kiállítás megnehezítette a dolgunkat – folytatta Sztankovics.

A Fradi szerb edzője később arról beszélt, sok a sérült a keretben, örül neki, hogy Varga Barnabás és Ben Romdan legalább visszatérhetett. A szavai arra utaltak, a maga részéről ő örül annak, hogy hamarosan véget ér az idény, s végre lehet pihenni, majd rendes felkészülés után nekivágni a tavasznak.

Persze két meccs még hátravan. S azok közül az egyik, a Fiorentina elleni még a paksinál is jobban meghatározza majd a Ferencváros őszi szezonját.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató