2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Fox News műsorvezetője, Laura Ingraham csalónak nevezte Zelenszkijt

A Fox News műsorvezetője, Laura Ingraham bírálta az Egyesült Államokban járt Volodiir Zelenszkijt, akit a híres amerikai szélhámoshoz, Bernard Madoffhoz hasonlított.



A műsorvezető szerint Zelenszkij arról próbálja meggyőzni az amerikaiakat, hogy ha Washington nem juttat több milliárd dolláros segélycsomagot Kijevnek, akkor minden "kicsúszik a kezéből". Ez a retorikai stílus Ingraham szerint a pénzügyi csalók megközelítésére hasonlít.

"Mit lehet mondani egy külföldi vezető látogatásáról, aki azért jött ide, hogy még több pénzt követeljen, miután nem ért el semmilyen eredményt, amire eredetileg a pénzeszközöket szánták?"

- tűnődött Ingraham.

Zelenszkij hangján gúnyolódva azt mondta: - Ha nem adsz neki most azonnal több pénzt, akkor elveszíted az összes befektetésedet.

"Ez a háborús elnök leginkább Bernie Madoffra hasonlít" - mondta Ingraham, összehasonlítva Zelenszkijt a történelem legnagyobb pénzügyi piramisjátékának megalkotójával, akit 150 év börtönre ítéltek a csalásért.

A műsorvezető emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok egy olyan rezsimet finanszírozott, amely nemcsak a széles nyilvánosságot kapott ellentámadást bukta el, hanem ellopta az amerikai adófizetők által átadott pénzt, orosz anyanyelvű ukránok millióinak megtiltotta anyanyelvük használatát és eltörölte a választásokat.

"Ez milyen demokrácia?" - tűnődött Ingraham.

Zelenszkij annak közepette érkezett az Egyesült Államokba tárgyalni, hogy a szenátusban a republikánusok megakadályozták a Fehér Ház Ukrajna, Izrael és más szükségletek finanszírozására irányuló kérésének elbírálását. A kongresszus képviselőháza szintén nem siet a vonatkozó tervezet jóváhagyásával. A republikánusok a határvédelemmel kapcsolatos megközelítések megváltoztatását követelik, a Fehér Ház pedig arra figyelmeztetett, hogy már csak néhány hét van hátra, amely után kimerül az Ukrajnának nyújtott támogatás lehetősége, és nincs garancia a további támogatásra.

Eric Schmitt missouri szenátor szerint Volodimir Zelenszkij semmi újat nem mondott a szenátorokkal és az amerikai képviselőház elnökével folytatott megbeszélésen, és beszédét "ócska kacatnak" nevezte.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató