2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Börtönben marad az Amnesty-vezér testvére

December 29-éig biztosan börtönben marad a több száz milliós adócsalás elkövetésével gyanúsított exügyvéd, Vig Mór – tudta meg az Origo.

A Fővárosi Törvényszék ugyanis a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság harminc napos letartóztatásra vonatkozó korábbi döntését.

Emlékezetes, az Amnesty International Magyarország vezetőjének, Vig Dávidnak a testvérét egy november végi látványos adóhatósági razzia után vették őrizetbe, majd tartóztatták le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanújával indított vizsgálatot. 

Az ügyvéd a gyanú szerint egy hatalmas méreteket öltő számlagyárat működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több száz millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat. A NAV nyomozói 33 fővárosi helyszínen tartottak házkutatást – két kábítószer- és pénzkereső kutyát is bevetve -, majd dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint rengeteg készpénzt foglaltak le.

Nem sokkal a razzia után az is kiderült, hogy nem ez az egyetlen ügye: Vig korábban gyanúsított volt felesége volt párjának megveretési ügyében, illetve egy jelenleg is körözött bűnöző társaságában . Mindezek mellett tavaly egy vesztegetési ügyben is jogerősen elítélték. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató