2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon25°14°

Bródy János 2 évre ítélt fia csak a Mátrixot akarta megnézni a gépén

A Blikk megszerezte Bródy János fiának tárgyalási jegyzőkönyvét, ami némiképp árnyalja, miért ítélték két évnyi börtönre a zenész-szövegíró Amerikában élő fiát.

Bródy Dániel ugyanis kétségbeesésében akart bosszút állni az őt a koronavírus járvány alatt kirúgó bankon. Kirúgásának alapja az volt, hogy a bank szerint pornográf tartalmú videókat nézett a céges laptopján.

A férfi az első tanúvallomásában azonban azt állította, nem tudta, hogy mi van az USB-háttértárolón, amelyet a bank tulajdonában lévő gépbe dugott.

Állítása szerint csak a Mátrixot akarta megnézni, nem tudta mi van a meghajtón.

Bródy Dánielt azonban nem ezért ítélték el. Vallomása szerint nehéz anyagi helyzetbe került és „végső kétségbeesésében” hatolt be a banki informatikai rendszerbe, ahol adatok letörlésével összesen 220 ezer dollár (60 millió forintnyi) kárt okozott.

Végül a bíróság 24 hónap börtönbüntetésre ítélte, továbbá 529 ezer dollár (128 millió forint) megfizetésére is kötelezte. Mivel tettét állítólagos nehéz anyagi helyzete miatt követte el, nem világos, milyen forrásból tudja büntetését kifizetni Bródy Dániel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató