2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Gyurcsány megébredt: arról fantáziál hogy Orbán "lemond és eltűnik a nyilvánosság elől"

A szemkilövető vasárnapi elmélkedése.

„Elköszönt az utcai harcos a méltóságtól, az erőtől, szavahihetőségtől.

Amikor arról vitatkozik a nemzetközi sajtó, hogy a »magyar ember bírja a nyomást« nagyarc Viktor kávézni vagy egyenesen a férfi mosdóba ment ki, amikor a többiek Európa jövőjéről tárgyaltak, az nagyon blama.

Amit egy nappal a korábban, ereje teljében Budapesten sorskérdésnek nevezett, abból Brüsszelben annyi maradt, hogy »ne felejtsük el felhúzni a slicc zippzárját, mielőtt kilépünk a mosdóból!«.

Egyes verziók szerint egyenesen megzsarolták a kormányfőt, hogy ha tovább fenyegetőzik a vétóval, akkor ott helyben döntenek, hogy elindítják Magyarország ellen az úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárást, ami ugye szavazati jogunk felfüggesztéséhez, mi több, az Únióból történő kizárásunkhoz vezethet.

Az, hogy ez az egész folyosó-gate azt is jelenti, hogy Orbán nem teljesítette az Országgyűlés megbízását, sőt egyenesen szembehelyezkedett vele, ebben az elképesztően kínos helyzetben a legkevesebb.

Biztos vagyok benne, hogy akit emberi, politikusi méltóságában ennyire megaláznak, aki nemzetének sorskérdésében ilyen drámai vereséget szenved, az gyorsan lemond és eltűnik a nyilvánosság elől.

Mert ég az arca az elviselhetetlen szégyentől.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató