2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Marseille polgármestere: „Marseille Franciaország legnagyobb algériai városa”

Benoît Payan és Saïd Moussi nagykövet hangsúlyozzák „a nagyon erős kapcsolatokat Marseille és Algéria között”.

Algéria franciaországi nagykövete udvariassági látogatáson járt Marseille-ben, ahol szombaton hosszasan beszélt a város polgármesterével - írja a La Provence.

A találkozó után a helyi városvezető így szólt:

"Úgy gondolom, hogy Franciaországnak ma nagyon világosan kell tekintenie a múltjára és a jövőjére is, amely az Algériával való együttműködéstől és szoros kapcsolatoktól függ. Marseille-ben, egy olyan városban, amelyet részben algériaiak építettek újjá a háború után, egy olyan városban, amelyet szintén férfiak és nők alkotnak, és amelynek egyedi történelme és identitása egyszerre gyönyörű és erős, tudjuk, hogy mindez mit jelent. Valójában a múltunk őszinte szemlélésével és a jelenünk megértésével képesek vagyunk felkészülni a jövőre, a gazdasági, kulturális és egyetemi kapcsolatokon keresztül kézen fogva. Ha francia vagy, ha marseille-i vagy, fel kell ismerned, hogy van mit tanulnod Algériától, egy olyan országtól, ahol például egyetemi kiválóság, vállalkozói szellem és egy rendkívül érzékeny életmód van, amely a városunknak is becsületére válik, hiszen sok francia-algériai és sok marseille-i van az algériai közösségből. Marseille a legnagyobb algériai város Franciaországban, mert ezt a történelem alakította.

Az algériai nagykövet kiemelte Marseille polgármesterének "bölcsességét, elkötelezettségét és vízióját" a várossal, és az algériai származású közösségével kapcsolatban.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató