2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Az ország legnagyobb karácsonyfájává változott a Megyeri híd

Az advent első vasárnapjától ünnepi díszvilágítással üzemelő Megyeri hídra december 17-től a csúcsdíszek és a színes díszfények is felkerültek, így a híd az ország legnagyobb, 35 emeletes karácsonyfájává változott – írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn.

A Magyar Közút először 2021-ben alakította át a Budapest melletti Megyeri híd pesti pilonját száz méteres karácsonyfává. Tavaly már mind a két pilont átalakították, míg idén számos újdonsággal rukkoltak elő

– olvasható a dokumentumban.

Az ünnepi díszvilágítás december 3-tól december 31-ig tart, minden nap sötétedéstől másnap reggelig látható a zöldben pompázó híd, december 17-től pedig plusz díszítésekkel varázsolták még színesebbé a hidat.

Mint írták, mind a két pilon tetejére felkerült a sárga csúcsdísz, ezen kívül pedig 12-12 speciális robotlámpa segítségével a budai és pesti pilon középső, üveges részén speciális díszfényeket is kihelyeznek.

Ez a díszvilágítás december 27-ig lesz látható, minden nap sötétedéstől éjfélig. Ezt követően december 31-ig az alap zöld világítással üzemel majd a híd – áll a közleményben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató