2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Kutyapárt polgármesterjelöltjeként indul a tarhálós Juhász Péter az V. kerületben

A Kétfarkú Kutya Párt polgármesterjelöltjeként indul a budapesti V. kerületben, a Belvárosban Juhász Péter, az egykori Együtt párt volt elnöke.

A Kutyapárt közleménye szerint Juhász kereste meg őket az ötlettel, ők pedig szívesen támogatják, hiszen ők „nem láttak más ellenzéki képviselőt az elmúlt évtizedben, aki ennyit próbált volna tenni a helyi korrupció ellen, és ilyen mélységben ismerné a kerület problémáit”. Mint írják, a helyi ellenzéki képviselők valamiért „észre sem vették”, mi történik a Belvárosban az ingatlanokkal, egészen addig, amíg Juhász ott képviselő nem lett 2014-ben: az ingatlanokat előbb bérbe adják, majd azokat pár hónappal később hatalmas kedvezménnyel vásárolhatják meg a bérlők.

A Kutya Párt ezután beszólt a többi indulónak is, akikből már van bőven: a Momentum Kerpel-Fronius Gábor jelenlegi főpolgármester-helyettest indítja a kerületben, és az ellenzék helyi frakcióvezetője, Kovács Alex Gábor is bejelentette már, hogy a helyi ellenzéki képviselők támogatásával elindul a polgármesteri székért 2024-ben. De mellettük még a Mi Hazánk is indít saját jelöltet: Szikora Istvánt, akinek fő célja, hogy megvédje a magyarok otthonát és életterét a kerületben.

A Kutya Párt szerint Kovács Alex nem csak megszavazta a kerület ingatlanvagyonának kijátszását lehetővé tevő helyi rendeletet, de ő maga is haszonélvezője volt.

26 évesen, helyi önkormányzati képviselőként jutott hozzá egy Falk Miksa utcai 82 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz 50 százalék kedvezménnyel.

Kerpel-Froniusról pedig azt írják, őt a Momentum „ejtette le ide”, és ő túl „kompromisszumkereső”. De „biztosak abban, hogy a főváros egyik legkorruptabb kerületében, Rogán Antal helyi embereivel megküzdeni és vezetni a kerületet sokféle készségre lehet szükség, de kompromisszumkészségre a legkevésbé.

De Kerpel-Fronius-szal van egy nagyobb probléma is, nevezetesen, hogy

az ember három mondatot nem tud mondani arról, hogy ő végülis mit is csinált az elmúlt négy és fél évben Budapesten alpolgármesterként”.

Juhász egyszer egyébként már próbálkozott a V. kerületben: 2014-ben is indult a polgármesteri posztért a Belvárosban, de alulmaradt, és a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter nyert, aki azóta is a kerület polgármestere. Juhász a kompenzációs listáról jutott be a kerületi képviselő-testületbe, így önkormányzati képviselő lett belőle.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató