2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Lezárta a nyomozást a rendőrség Szilágyi Liliána apjának az ügyében

A Szilágyi Zoltán által indított becsületsértési per ugyanakkor folytatódik.

Szilágyi Liliána (nyitóképünkön) egykori válogatott úszó 2021 decemberében vádolta meg nyilvánosan az édesapját testi, lelki és szexuális bántalmazással. Az ügyvédként és úszóedzőként dolgozó Szilágyi Zoltán tagadja a vádakat, és becsületsértés miatt beperelte a lányát.

Szilágyi Liliána nem tett feljelentést az ügyben, de a Fővárosi Törvényszék igen, így a Budapesti Rendőr-főkapitányság kapcsolati erőszak gyanúja miatt nyomozást rendelt el. Utóbbi ügyben született a közelmúltban határozat.
 
A rendőrség lezárta a nyomozást, arra jutottak, hogy a szóban forgó, Szilágyi Liliána által elmondott cselekmények elévültek – árulta el a Borsnak dr. Keviczki István ügyvéd, Liliána jogi képviselője.

Az ügy itt nem ér véget, mivel a Szilágyi Zoltán által indított becsületsértési per folytatódik, bár egyelőre nem tudni, pontosan mikor.

Szilágyi Liliána 2022 szeptemberében részletes vallomást tett arról, miként bántalmazta őt gyermekkorától kezdve az édesapja. Többek közt azt mondta, hogy szerinte az apja verte az anyját, már akkor is, amikor vele terhes volt.

Szilágyi Liliána állítása szerint két-három éves volt, amikor az apja először ütötte meg őt, de olyan is előfordult, hogy apja addig tartotta a víz alatt, amíg el nem ernyedt. Állítása szerint nyolcéves kora után édesapja szexuálisan is bántalmazta.
FACEBOOK

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató