2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Franciaország: A migrációellenes törvény ellenzői megtámadták Le Pen pártjának az egyik rendezvényét

Mint ismert, a francia parlament a napokban szigorított a bevándorlási törvényen.

Közösen szavazott Emmanuel Macron elnök Reneszánsz pártja és Marine Le Pen Nemzeti Tömörülés (RN) pártja arra az új jogszabályra, amely többek közt megnehezíti a bevándorlók számára a családtagok Franciaországba hozatalát, valamint késlelteti a szociális ellátáshoz való hozzáférésüket.

Az antifáknak, a migránsoknak és francia ellenzéknek nem tetszik a dolog, rátontottak egy marseille-i étteremre, ahol a Nemzeti Tömörülés tagjai tartózkodtak.

A bevándorlási törvényt ellenző tüntetésen több maszkos embert videóztak le, amint megrongálták azt a létesítményt, amely az RN két tanácsosa által szervezett karácsonyi vacsorának adott otthont a városban.

Franck Allisio, Bouches-du-Rhône képviselője és a regionális tanács RN-frakciójának elnöke, valamint Clémence Parodi, Marseille 1. és 7. kerületének regionális és önkormányzati képviselője a célba vett létesítményben tartózkodott. A vandálok székeket dobáltak az étterem ablakaihoz.

A rendőrség, amely a bevándorlási törvény ellenzőinek tüntetésén a rend fenntartására volt kirendelve, szemtanúja volt a kirakat megrongálásának.

Egy teljesen feketébe öltözött, kapucnis pulóvert viselő férfi egy járdakövet is fogott, és többször nekidobta a kirakatnak. A rendőrök letartóztatták.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató