2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Morawiecki a köztelevízió megszállása után: “Nem hagyjuk, hogy diktatúra épüljön Lengyelországban!”

A Lengyelországban történetek tökéletesen szemléltetik, hogy mi történik akkor, ha a baloldal hatalomhoz jut: erőszakkal és karhatalmi eszközökkel hallgattatják el azokat, akik nem tetszenek nekik. Egy percig se higgyük, hogy hazánkban nem ez történne, hogy nálunk nem törnének be a jobboldalhoz kötődő szerkesztőségekbe, persze szigorúan a “szólásszabadság” jegyében.



Szép példát kaptunk Donald Tusktól és kormányától arról, hogy hogy is értelmezi a baloldal a sajtószabadságot, és a kiegyensúlyozott médiát. Amint arról portálunk is beszámolt, az új kormányfő azzal kezdte sajtópolitikáját, hogy tisztogatásba kezdett, és kirúgta a lengyel köztelevízió vezetését.
 
De ezzel nem elégedtek meg, nem sokkal később legitimációval nem rendelkező „erős embereket” (értsd, verőlegényeket) küldtek a TVP székházába, akik bebarikádozták magukat az állami televízió elnökének szobájába és onnan leállították a TVP Info internetes, valamint kábelelérhetőségét. A diktátorokat idéző lépés következtében a PiS egyik női képviselője, Joanna Borowiak is megsérült a jobb karján, amit fel kellett kötni.



Mateusz Morawiecki az X-en reagált a történtekre. Az egykori miniszterelnök úgy fogalmazott:

A kulturális miniszter jogellenes intézkedései a TVP-vel, a Polskie Radioval és a PAP-pal kapcsolatban azt mutatják, hogy a hatóságok, akik állítólag törődnek a jogállamisággal, minden lépésben megszegik azt. És még csak egy hete uralkodnak… Nem adjuk fel. Nem hagyjuk, hogy diktatúra épüljön Lengyelországban

– szögezte le Morawiecki alábbi videóbejegyzésében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató