2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Az orosz elnöki tanácsadó megjósolta a Mercedes és a BMW "eltűnését"

Maxim Oreshkin elnöki tanácsadó az Expert magazinnak adott interjújában a Mercedes és a BMW eltűnését jósolta: a márkák megmaradhatnak, de megismétlik a Volvo sorsát, és megszűnnek európai autók lenni.

"Most sokat beszélünk arról, hogy a kínai autóipar átveszi az orosz piacot. De ez nem csak Oroszországban történik. Kína a világ első számú autóexportőrévé vált. Nem lennék meglepve, ha tíz év múlva az olyan cégek, mint a Mercedes és a BMW a történelem homályába vesznének. Márkaként valószínűleg megmaradnak, de megismétlődik a Volvo sorsa, amelyet Kínának adtak el. Más szóval, gyakorlatilag megszűnnek európai autók lenni"

- mondta.

Az elnöki tanácsadó szerint az európai gyártóknak ma már sem piacuk, sem előnyük nincs azokban a technológiákban, amelyekkel öt-tíz évvel ezelőtt rendelkeztek.

A múlt héten Kína oroszországi nagykövete, Zhang Hanhui a RIA Novosztyinak adott interjúban elmondta, hogy Oroszország a kínai autók fő importőre lett, míg Kína a fő autószállítójuk (a szállítások mind fizikai, mind pénzben kifejezve nőttek).

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató