2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Látványos videóval mutatta meg a MÁV, hogy törik a sorompókat a kamionosok

Évente átlagosan 800 sorompót törnek le az autósok.

Látványos videóval illusztrálta a MÁV, hogyan törnek át a sorompókat a járművezetők. A vasúttársaság munkatársai éppen egy letört sorompókar visszaszerelését végezték az egyik vasúti átjáróban, amikor az ellenkező irányból egy kamion a piros jelzés ellenére áthajtott a síneken, a letörve másik csapókart is, majd megállás nélkül továbbhajtott.

A MÁV tájékoztatása szerint évente átlagosan 800 sorompót törnek le az autósok, ezt a számot idén november végére érte el a statisztika. A legjellemzőbb ok, hogy a járművezetők a „még átérek” gondolattal a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtanak a vasúti átjáróba, elsodorva a csukódó csapórudat.

Sajnos előfordul, hogy a közlekedők anélkül hajtanak a sínekre, hogy meggyőződnének a biztos áthaladásról. A feltorlódott sorban az idő közben tilosra váltó jelzés során „beragadnak” a lecsukódó sorompók között a vasúti átjáróba, és a baleset elkerülése érdekében gázt adva letörik azokat. De olyan eset is történt, amikor az autós az előjelző táblák ellenére egyszerűen nem vette észre a vasúti átjárót és a csukott sorompót – ismertette a MÁV, amely hangsúlyozta, hogy minden esetben rendőrségi feljelentést tesznek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató