2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

OMSZ: Szilveszterkor napközben akár 14 fok is lehet

Enyhe idővel ér véget az év: szilveszter napján néhol akár plusz 14 Celsius-fokot is mérhetnek, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Pénteken érdemi csapadék nem várható, az Északi-középhegységben és az Észak-Alföldön azonban borult és ködös lehet az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 3 és 8 között, a napos vidékeken 9 és 15 fok között alakul.

Szombaton az ország északi részén ködös lehet az idő, a borult tájakon szitálhat is az eső. Másutt napos idő várható, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és 6 fok között mozog, de a szélvédett tájakon gyenge fagy is várható. Nappal 9 és 14 fok között alakulhat az idő.

Vasárnap, szilveszterkor az Északi-középhegység környékén egész nap borult marad az idő, néhol szitálhat az eső, északon pedig estére eleredhet az eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul, napközben pedig 8 és 14 fok között valószínű - leszámítva a tartósan borult tájakat, ahol több fokkal hűvösebb is lehet.

Hétfőn napközben 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet, és ahogy halad a nap, úgy csökken a felhőzet. Kora délutánig sokfelé eshet eső.

Az OMSZ egy elemzésében arra jutott, hogy az eddigi enyhe idő nem tett jót az őszi vetésnek, és minél tovább marad így, annál rosszabb lesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató