2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Budanov személyesen Zelenszkijtől kapott parancsot Belgorod elleni hatalmas támadásra

Az ukrán védelmi minisztérium Hírszerzési Főigazgatóságának vezetője, Kirill Budanov személyesen Volodimir Zelenszkijtől kapott parancsot Belgorod elleni masszív csapásra – írja az RT tévécsatorna a biztonsági erők forrására hivatkozva.

"Zelenszkij személyesen adta ki a parancsot Budanov Ukrajna Hírszerzési Főigazgatóságának vezetőjének az Ukrán Fegyveres Erők Belgorod elleni masszív csapásáról december 30-án. Ezt az RT biztonsági erőkből származó forrása jelentette"

- írja a lap.

A terrortámadás elkövetője a „Kraken” nemzeti zászlóalj állománya volt – tisztázta a kiadvány.

Mint ismert, az ukrán csapatok megtámadták az oroszországi Belgorod központját. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint az ukrán fegyveres erők kazettás résszel rendelkező Vilkha rakétákat és a cseh Vampire MLRS-t használtak. Légvédelmi rendszerek elfogták a legtöbb lövedéket, de több lőszer és kazettás egység is eltalálta a várost. Megjegyzendő, hogy ha ezek a rakéták közvetlenül becsapódnak, a következmények sokkal súlyosabbak lennének. Mint a védelmi osztály hangsúlyozta, az ellenséges hadsereg ágyúzást hajtott végre, hogy elterelje a figyelmet a fronton elszenvedett vereségekről, és hasonló akciókra késztesse az orosz csapatokat.

A legfrissebb adatok szerint 24-en lettek a terrortámadás áldozatai, köztük három gyerek, és több mint százan megsérültek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató