2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Ismét az oroszországi Belgorodot támadták az ukránok - Egy ember meghalt, öten megsebesültek

Egy Belgorodot ért ukrán csapás megölt egy embert és öt másik embert megsebesített - közölte Vjacseszlav Gladkov kormányzó a Telegram-csatornáján.



Megjegyezte, hogy a légvédelmi rendszer nyolc légi célpontot lőtt le Belgorod és a Belgorodi járás felett.

Az előzetes adatok szerint egy halott van - egy férfi egy autóban utazott, amikor egy gránát felrobbant a közelében. Repeszsérüléseibe a helyszínen belehalt" - írta a kormányzó, részvétét fejezve ki az elhunyt családjának és barátainak.

Ezen kívül négy ember megsérült az autópiac környékén - tette hozzá Gladkov. Ketten - egy férfi és egy nő - repeszsérüléseket kaptak, őket a regionális klinikai kórház orvosai vizsgálják. Két másik férfi elutasította a kórházi kezelést.

Egy másik áldozatot traumaközpontba szállítottak. A kormányzó szerint a nő egy buszon utazott, amikor egy repeszdarab a tetőre esett és eltalálta a karját. A mentősök ellátták a nőt.

Ezen kívül a magánszektorban lévő házak, négy személygépkocsi és egy autóbusz is megrongálódott - állapította meg Gladkov.

Ez a Belgorodot és a régiót ért ágyúzás volt a harmadik a mai napon. Dél körül a légvédelmi rendszer négy ukrán Olha rakétát lőtt le, majd egy órával később további ötöt, két ember megsebesült.

December 30-án délután az ukrán csapatok csapást mértek Belgorod központjára. A védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők Olha rakétákat használtak és cseh Vampire MLRS-eket. A légvédelem a rakéták nagy részét elfogta, de a lezuhant Olha rakétákból több lövedék csapódott be a városba.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató