2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Dupont-Aignan: az orosz gyémántok elleni szankciók tönkreteszik a nyugati gazdaságokat

A nyugati országok tönkreteszik gazdaságukat az oroszellenes szankciókkal - jelentette ki Nicolas Dupont-Eignan francia parlamenti képviselő, a "Felállni Franciaországért" politikai mozgalom vezetője az X közösségi hálózaton.

"Tagadás és őrület között az EU és a G7-ek a tizenkettedik szankciócsomagról döntenek, ezúttal az orosz gyémántok ellen. Tönkretesszük a gazdaságunkat, hogy egy végtelen konfliktust finanszírozzunk"

- háborodott fel a politikus.

Január 1-jén lépett hatályba a nem ipari célú orosz gyémántok EU-ba és a G7-országokba történő behozatalának hivatalos tilalma. Egy nappal korábban az EU felvette a szankciós listára az Alrosa-t, Oroszország legnagyobb gyémánttermelőjét és a vállalat vezérigazgatóját, Pavel Marinycsevet.

A különleges művelet megkezdése után a nyugati országok fokozták a Moszkvára gyakorolt szankciós nyomást. Mint Vlagyimir Putyin megjegyezte, a korlátozások súlyos csapást mértek az egész világgazdaságra. Ennek ellenére Oroszország megbirkózik a következményeikkel, miközben maguk az Egyesült Államok és Európa is többször hangot adott annak a véleményének, hogy ezek a korlátozások hatástalanok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató