2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Éjszaka felgyújtották a Siófokon felállított betlehemet

Mára virradó éjjel egy férfi felgyújtotta a siófoki Fő téren nemrég közel kétmillió forintos pályázati forrásból felállított betlehemet – derült ki Lengyel Róbert siófoki polgármester Facebook-bejegyzéséből.

Mint jelezte, információi szerint egy, az ország másik részéből származó, büntetett előéletű és jelenleg is eljárások alatt álló, egyébként hajléktalan férfi a gyanúsított.

„Eddig szabadlábon flangált az országban, most azonban a Siófoki Rendőrkapitányság őrizetbe vette. A közterületi biztonsági kameráink ismét jól vizsgáztak, rögzítették az eseményeket, ami majd megkönnyíti a nyomozást és a bizonyítást is”

– fogalmazott a városvezető.

Kiemelte: öröm az ürömben, hogy a lángok nem terjedtek tovább egyik helyszínen sem, és külön megkönnyebbülés, hogy a rendőrség elfogta és le is csukta közveszélyes bűnözőt.

Az ellenzéki polgármester közölte, hogy a férfi kiráncigált egy, a faépületben elhelyezett szalmabálát, aztán azt elkezdte a járdán húzni a buszpályaudvar irányába. „A templom előtt elhaladva, majd a Könnyek Kútjánál bekanyarodva a Millennium Parkba végigvonszolta a bálát, egészen az idén szépen felújított zenepavilonunkig. Aztán a lépcsőkön felhúzta, a szobor elé tette és felgyújtotta. Utána, mint, aki jól végezte a dolgát, visszaballagott a betlehemhez, és azt is lángba borította” – ismertette Lengyel Róbert.

Mint hangsúlyozta, a tűzoltóság és a rendőrség gyorsan a helyszínre ért. „Hála és köszönet nekik jómagam és a városunk lakói nevében egyaránt” – tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató