2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kemény beszédet mondott Davosban az argentin elnök (Videó)

Javier Milei argentin elnök a szabadságot támogatja Davosban, a Világgazdasági Fórumon.

Január 16-án Argentína új anarchokapitalista/szabadelvű elnöke, Javier Milei Davosba utazott, Svájci Államszövetségbe, hogy részt vegyen a hírhedt Világgazdasági Fórum (WEF) találkozóján, bár a nemzetközi baloldali média azzal vádolja, hogy ő maga is kritikusan viszonyul a fórum jelenlegi struktúrájához.

Újságírók faggatták az argentin elnököt

Újságíró: 

- "Mi a célja a davosi utazásnak?"

Javier Milei:

- "A szabadság eszméinek elültetése egy olyan fórumon, amelyet a szocialista Agenda 2030 szennyez, amely csak nyomorúságot hoz a világra."

Újságíró: 

- "Mire fog épülni a szerdai előadás? Mi a beszéd tengelye?"

Javier Milei:

- "Hogy a szabadság a jólét kulcsa."

Milei elmondta, hogy "a szabadság eszméit akarja elültetni egy olyan fórumon, amelyet a 2030-as szocialista menetrend szennyez".

Milei, akit nem más, mint Klaus Schwab mutatott be a kollektivizmusra figyelmeztetett egy kollektivistákkal teli teremben.

Az argentin elnök, aki magát anarcho-kapitalistának vallja, beszédében a jobboldali-liberális hitrendszert kezdte hirdetni a WEF tagjai előtt.

A leggazdagabb és legvirágzóbb időket éljük, de ez csak a szabad országokra igaz

-mondta.

Az argentinok mindezt már átélték [a szocialista gyakorlatot], és azért vagyunk itt, hogy figyelmeztessük önöket, nem számít, mennyire gazdagok és mennyire képzett a lakosság, ha megtámadják a kapitalizmust és a magántulajdont, el fognak szegényedni.

A nyugati világot a szocializmus, majd a szegénység terjedése fenyegeti

- jelentette ki Javier Milei.

"Veszélyben van, mert azokat, akiknek meg kellene védeniük a Nyugat értékeit, felemészti egy olyan világkép, amely megállíthatatlanul a szocializmus és a szegénység felé vezet" - mondta Milei.

Úgy véli, hogy az elmúlt évtizedekben a nyugati vezetők "elhagyták a szabadság modelljét az úgynevezett kollektivizmus különböző változatai javára", amely nem a problémák megoldása, hanem azok "gyökere" lett - tette hozzá.

"A szabad vállalkozói kapitalizmus nemcsak az egyetlen lehetséges rendszer, amely képes megszüntetni a világ szegénységét, hanem az egyetlen erkölcsileg elfogadható rendszer is ennek a célnak az eléréséhez" - mondta az argentin libertárius elnök.

 

Bede Zsolt- Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató