2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

A kommunista diákok bejelentették: 300 000 üres nemzeti konzultációs ívet gyűjtöttek össze

Péntekig több mint 300 ezer üres nemzeti konzultációs ívet gyűjtött össze az Egységes Diákfront és az aHang – mondta a szélsőbalos Telexnek Perlaki-Borsos Noel, az Egységes Diákfront képviselője. A cél egymillió üres konzultációs ív összegyűjtése. A komcsi diákok szerint egy üres lap egy szavazat a diákok és a tanárok mellett. A gyűjtés január 31-ig tart - közölték.

„Az egymilliós cél nem biztos, hogy reális, de több mint tízezer aktivista vesz részt a kampányban, több mint 800 helyszínen lehet leadni az íveket, ez önmagában hatalmas teljesítmény” – mondta Perlaki-Borsos.

A kampány lezárása után az üres ívekkel egy roadshow keretében országjárásba kezdenek, ahol helyi fórumokon beszélnek az oktatás helyzetéről. Perlaki-Borsos azt is mondta, hogy elkezdtek kidolgozni egy fővárosi választási programot, ami a zöld problémákra és a diákságot, fiatalságot érintő kérdésekre fókuszál. Ezt oda fogják adni az önkormányzati választáson a főpolgármester-jelölteknek, és azt a jelöltet fogják támogatni, aki ezt elfogadja.

A kommunista diákok legutóbbi vergődéséről ebben a cikkünkben számoltunk be.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató