2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

A rendőröknek kell fizetni a rájuk támadó migránsnak Svédországban

Öt rendőrnek több mint ezer eurónyi perköltséget kell állnia egy agresszív szíriai bevándorló helyett.

Öt rendőrnek összesen 1122 eurónyi svéd koronát kell kifizetnie saját zsebből egy 45 éves elítélt szír férfinak, akit a zavargások során elkövetetett tettei miatt két év hét hónap börtönbüntetésre ítéltek. A rendőrök megdöbbenve állnak az ügy előtt – számolt be a V4 Agency nyomán a mandiner.hu.

Úgy érzem, mintha valami szörnyen elromlott volna az itteni jogrendszerben. 

Ott voltunk a zavargások során, csak tettük a dolgunkat, majd egyes rendőröket arra kényszerítenek, hogy a saját zsebükből fizessenek olyan embereknek, akik valójában a halálukat akarták” – fogalmazott Aleksandar Jeremic a Dagens Nyheter svéd lapnak. Ő az egyik résztvevője a Botkyrka helyi rendőrségi körzetet érintő polgári pernek, és most egyike annak az öt rendőrnek, akiket arra köteleztek, hogy fizessék meg a perköltéséget a szír migránsnak, aki rájuk támadt.

Az ügy hátterében a 2022-es örebrói Korán-zavargások állnak. Mint ismert, Svédországban 2022-ben és tavaly is zavargások törtek ki, miután mások mellett Rasmusen Paluden aktivista Koránokat gyújtott fel így tiltakozva a mértéktelen bevándorlás és az iszlamizáció ellen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató