2024. május 01. - Fülöp, Jakab
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Dárdai Márton eldöntötte, a magyar labdarúgó-válogatottban folytatja

Dárdai Márton, a Hertha labdarúgócsapatának játékosa – Dárdai Pál vezetőedző 21 éves fia – bejelentette, hogy a magyar felnőttválogatottban szeretne szerepelni.

A 21 éves, magyar és német állampolgársággal is rendelkező, Németországban született Dárdai Márton 8-szoros U21-es német válogatott, és az alsóbb korosztályok nemzeti csapataiban is rendre szerepelt.

Az elmúlt hónapokban a nemzetközi és a magyar sportsajtóban is kiemelt téma volt a fiatal játékos jövője, Marco Rossi szövetségi kapitány ugyanis már többször is találkozott személyesen Dárdaival, decemberben pedig a szakember az nb1.hu-nak elárulta, a márciusi felkészülési mérkőzésekre tervezi behívni a védőt.

„Az elmúlt hetekben többször is azt kérdezték tőlem, mely válogatottban szeretnék a jövőben játszani. Rengeteg ideig gondolkoztam ezen, a tavalyi év végét intenzíven azzal töltöttem, hogy olyan elhatározásra jussak, amiben nem csak most, de a jövőben is jól érzem magam. Mondanom sem kell, nem volt könnyű a döntés, de Magyarország színeiben fogok játszani. Szeretnék köszönetet mondani a német szurkolóknak és az utánpótlás együttesek edzőinek, hiszen tudom, hogy a pályafutásomat a német utánpótlás-válogatottaknak köszönhetem.

Ám a döntés abszolút szívügyem is, ezért hihetetlenül izgatott vagyok, hogy a szüleim hazájában játszhatok.

Kedves magyar szurkolók! Alig várom, hogy a magyar csapatban játszhassak és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!”

– olvasható Dárdai Márton bejegyzésében.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marton Dardai (@marton.dardai) által megosztott bejegyzés

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató