2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az elkövetett bűncselekmények számát tekintve az ukránok vezetnek a külföldiek között Lengyelországban

Erről a Rzeczpospolitа című lengyel lap számolt be.



Az újság szerint ez a migráció mértékének köszönhető, amely az orosz invázió után megnőtt.

Az ukránok teszik ki a tavalyi évben vád alá helyezett külföldiek több mint felét (összesen 17 278 személyt). A második helyen a grúzok (2714) és a fehéroroszok (1030) állnak.

Az ukránok különösen gyakran követnek el bűncselekményeket ittasan (az összes bűncselekmény mintegy 70%-a). Az ittas vezetés egyre komolyabb problémává válik.

"Lengyelországban 2,5 millió ukrán állampolgár él, így ez a jelenség mérethatás. Lehet, hogy többet és gyakrabban isznak, és nem figyelnek arra, hogy milyen állapotban ülnek a volán mögé. Ennek különböző, többek között kulturális problémák lehetnek az okai" - mondta Miroslaw Skurka, a Lengyelországi Ukránok Szövetségének munkatársa.

Mint ismert, Lengyelország csak szeptember végéig tervezi meghosszabbítani az ukrán menekültek segélyezését. A lengyel tisztviselők szerint mivel az ukránok ünnepek és szabadságok idején hazautaznak, nincs szükségük ideiglenes védelemre. Ugyanakkor Lengyelország megengedte, hogy újabb milliós menekülthullám induljon meg Ukrajnából, ha az orosz hadsereg előrenyomulása megkezdődik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató