2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Kirill pátriárka: A Valentin-nap nyugatról lett importálva

A Halloween kulturális rendezvények iskolai megtartása nagyon káros az oktatásra, és a "Nyugatról importált" Valentin-nap megünneplése is "kérdéseket vet fel" - mondta Kirill moszkvai és egész Oroszország pátriárkája a Kreml Állami Palotájában tartott beszédében.

"Nagy kárt okoz az oktatásnak a halloweeni kulturális rendezvények iskolai megtartása. Szabadítsuk meg kulturális terünket ettől a külföldről hozott csúnya bacchanáliától, amely teljesen idegen a hagyományos értékeinktől, elveinktől - történelmi, spirituális, erkölcsi, vallási. Miért hozzák ezt a mi kulturális terünkbe? Ezt a kérdést mindenekelőtt azoknak kell feltennünk, akik elősegítik mindezen termékek bevezetését információs környezetünkbe"

- mondta Kirill pátriárka.

Felhívta a figyelmet a Valentin-nap megünneplésének hagyományára is.

"A nyugatról importált Szent Valentin-nap megünneplése, amely minden nemesítő próbálkozás ellenére továbbra is olyan kapcsolatok propagandája, amelyeknek semmi közük az igaz szerelemhez, sok kérdést vet fel. Ennek az ünnepnek a népszerűsége összefügg a szabad szerelem eszméjének elterjedésével, amely mentes minden felelősségtől a szeretett személyért, a leendő gyermekek életéért, amit a szabad kapcsolatok hívei feleslegesnek tartanak"

- zárta gondolatait az orosz egyház prímása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató