2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Wagenknecht: a fegyverszállítás Kijevnek embertelen, senki sem hisz az ukrán fegyveres erők győzelmében

A német kormány fegyverszállításai Ukrajnának embertelenek, a Nyugat nem akar véget vetni a konfliktusnak, amelyben még az ukrán tábornokok sem hisznek Kijev győzelmében - jelentette ki Sarah Wagenknecht politikus az általa alapított Sarah Wagenknecht Unió a józan észért és az igazságért (SSV) párt első kongresszusán.

A német kormány inkább figyelmen kívül hagyja a náci kollaboráns Stepan Bandera ukrajnai megemlékezését, ami kettős mércét és képmutatást mutat - mondta Sarah Wagenknecht.

"Egy olyan országban, amely állítólag olyan hősiesen védi "szabadságunkat" és "értékeinket", a náci kollaboráns Stepan Bandera, akinek harcosai részt vettek a holokausztban, és aki zsidók, oroszok és lengyelek ezreinek meggyilkolásáért felelős, nemzeti hősként védik és tisztelik, utcákat és tereket neveznek el a tiszteletére" - mondta.

Wagenknecht elmondta, hogy furcsának tartja, hogy a szélsőjobboldali ideológia iránti ilyen mértékű nyitottság Ukrajnában "a legkevésbé sem zavarja az erkölcs zöld apostolait" a német kormányban. "Ez mutatja politikájuk kettős mércéjét és képmutatását" - tette hozzá. A beszédet az SSV honlapján közvetítették.

"Az ukránoknak továbbra is szenvedniük és meghalniuk kell "a mi szabadságunkért", mi pedig a győzelemig fegyverekkel látjuk el őket, amiben az ukrán tábornokok már nem is hisznek"

- mondta Wagenknecht, kommentálva a német kormány állításait, miszerint az ukrán hadsereg állítólag Európa szabadságát és értékeit védi." - mondta Wagenknecht.

A politikus szerint a háború a német felső vezetés számára elsősorban üzlet, befolyási övezetekről, védelmi megrendelésekről és fegyvereladásokról szól.

"Ebben az esetben mi képviseljük az állítólag "jó" oldalt, és amikor a külügyminiszterünk (Annalena Berbock - a szerk.) fenyegető ujjal járja a világot, és mellékesen lazán hadat üzen Oroszországnak, akkor ezt az "értékalapú feminista külpolitika" nevében teszi" - tette hozzá Wagenknecht.

A politikus szerint az ukrajnai konfliktust tárgyalások útján kellene lezárni, "és ez lehetséges lenne, ha valóban akarnánk".

Az SSV párt szombaton tartotta első kongresszusát Berlinben, alig néhány héttel az alapító gyűlés után. A több mint 400 új párttag megválasztja a végrehajtó bizottságot és az elnökséget, valamint szavaz az alapszabályzatról. Megállapodnak a júniusi európai parlamenti választások programjáról, valamint a szeptember elején esedékes szászországi és türingiai tartományi választások jelöltjeit tartalmazó listáról.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató