2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Heil Hitler! - német, zöld politikus ittasan üvöltözött, mikor a rendőrök lekapcsolták

A balközép zöldpárt német politikusa Adolf Hitlert éltette, amikor a rendőrök alkoholtesztre vitték. Erről a "Bild" című német lap számolt be. Jutta Bodenről kiderült, hogy ittasan vezetett, vérében 1,34 ezrelék alkohol volt. A nő azóta lemondott.

Boden kerületi tanácsos volt Charlottenburg-Wilmersdorfban, egy jól ismert berlini kerületben. Ott elsősorban az oktatással, kultúrával, integrációval és egészséggel kapcsolatos kérdésekre összpontosított.

Tegnap éjjel a rendőrök észrevették autóját, amint az autópályán haladt. Ahogy az autó imbolygott az úton, a rendőrök azt gyanították, hogy alkohol is közrejátszik, ezért megállították a nőt.

A vérében 1.34 ezrelékes alkoholszintet mértek

Bodennek ki kellett szállnia az autójából, és be kellett szállnia egy rendőrségi járműbe. A rendőrségi jelentés szerint aztán a dolgok kicsúsztak a kezükből. A nő hirtelen Hitler tisztelgést adott, és kétszer kiáltotta: „Heil Hitler”. Végül bevitték a rendőrségre, ahol vért vettek. Hajnali 3 óra 25 perckor kiengedték.

Amikor a „Bild” később választ kért tőle, kezdetben mindent tagadott. Később bevallotta, hogy valóban ittas állapotban vezetett. Úgy érezte, a rendőrök nem bántak vele megfelelően, és amikor magyarázatot kért, felemelte a jobb karját. Nem az volt a szándéka, hogy Hitlert köszöntse, mondta.

Időközben Boden levonta következtetéseket, és lemondott politikai mandátumáról. „Elfogadhatatlan volt az ittas vezetés és az én helytelen reakcióm a rendőri igazoltatás során. Szeretnék őszintén elnézést kérni ezért a helytelen magatartásért. Hogy felelősséget vállaljak tetteimért, lemondok kerületi tanácsosi tisztségemről” – írta egy e-mailben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató