2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Wintermantel Zsolt: Karácsony Gergely világa a hazugságcunami

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén üdvözölte Lázár János építési és közlekedési miniszter valamint Karácsony Gergely főpolgármester új, átfogó megállapodását a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés viszonyának rendezéséről – számolt be a közgyűlésen történtekről az MTI.

A testület határozatban mondta ki: egyetért azzal, hogy a Budapest-bérlet változatlanul érvényes maradjon a főváros egész területén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) mellett a MÁV-Start, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járatain is, valamint a Pest vármegyére váltott havi bérlet, illetve a havi országbérlet március 1-től a BKK járatain is érvényes legyen.

A közgyűlés egyetértett azzal is, hogy március elsejétől a teljes árú havi Budapest-bérlet ára  9500 forint helyett 8950 forintra csökkenjen.

A fővárosi Fidesz-frakció vezetője, Wintermantel Zsolt később újságíróknak nyilatkozva szintén örömét fejezte ki a megállapodás miatt, s mint fogalmazott

örül, hogy a főpolgármester „nem baltázta el", és elfogadta a kormány kedvező ajánlatát, ami rendkívül előnyös a budapesti és az agglomerációs utazóközönségnek is.

Ugyanakkor azt kérte, a főpolgármester „nagyobb szerénységgel" nyilatkozzon erről, mert Karácsony Gergely a 2019-es programjának megvalósításaként beszélt a megállapodásról, miközben tavaly decemberben még „semmilyen fogalma nem volt" arról, hogy lesz-e egységes bérletrendszer.

Wintermantel napirend előtti felszólalásában a bejelentett, majd visszavont járatritkítás miatt viszont keményen bírálta a főpolgármestert. Mint fogalmazott, Karácsony Gergely világát folyamatos hazugságok jellemzik.

Újabb és újabb hazugságok, főpolgármester úr, ez az ön világa, az őszintétlen beszéd, a hazugságcunami.

Elmondta, Karácsony Gergely, lenézve a budapesti utazóközönséget, azt állította, azt hazudta, hogy nincs járatritkítás. Az erről szóló kijelentéseit pedig azután tette, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) „az éj leple alatt, suttyomban” járatritkításokat vezetett be.

A főpolgármester később menetrendi átcsoportosításról kezdett el beszélni, majd egy hét után visszavonta a nem is létező járatritkítást – fejtette ki a kormánypárti politikus, s úgy folytatta: „milyen érdekes evolúciója ez a hazugságnak", ismerős lehet a „dollárbaloldal támogatási sztorija" kapcsán.

„Nem a békákat kell megkérdezni a mocsár lecsapolásáról”, „trágyával etetett gombák", „patkányok", – így vélekednek önök a választókról – mondta Wintermantel Zsolt, hozzátéve: ez Karácsony Gergely világa, ebben érzi jól magát.

 A frakcióvezető szerint ezután teljesen érthető, hogy Karácsony Gergely miért hagyja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetői pozíciójában Walter Katalint, aki – mint mondta – „nemes egyszerűséggel vágásérett hálaadási pulykáknak nevezi a budapesti utazóközönséget".

Ez nem egy baki, ez maga az a szemlélet, amit önök képviselnek – tette hozzá a politikus.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató