2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Tucker Carlson elárulta oroszországi látogatásának okát

Megy a találgatás. Vajon összejöhet a Vlagyimir Putyin-interjú Tucker Carlsonnak?

Tucker Carlson ismert amerikai jobboldali véleményvezér oroszországi útjáról találgat a sajtó. Egyes vélemények szerint Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készíthet interjút.

Most a médiaszemélyiség az Izvesztyija című orosz napilapnak adott interjújában elmondta, miért érkezett az Orosz Föderációba. Kijelentette, szereti Moszkvát, és szépnek tartja az orosz fővárost.

Látni akartam, annyit olvastam róla. Beszélni akartam az emberekkel, és látni, hogyan működnek a dolgok

 – magyarázta Carlson.

Arra a kérdésre, hogy interjút készít-e az orosz elnökkel, Tucker Carlson csak röviden válaszolt: 

Majd meglátjuk.

A Carlsonról készült moszkvai képek először múlt szombaton jelentek meg az interneten, ami találgatásokat váltott ki az utazásával kapcsolatban. A tévés személyiség nem titkolta, hogy interjút szeretne készíteni az orosz elnökkel, és azt állította, hogy néhány évvel ezelőtt egy ilyen találkozó megszervezésére tett hátsócsatornás erőfeszítései miatt amerikai hírszerzés célpontjává vált.

Carlson orosz földön való jelenlétét egyes nyugati közszereplők bírálták. Bill Browder, az Oroszországba befektetőből lett Putyin-ellenes kampány finanszírozó az X-en kijelentette, hogy Carlson “feltűnően ostoba vagy tudatosan gonosz” volt, hogy oda utazott. Bill Kristol neokonzervatív író azt mondta, hogy ugyanúgy helyteleníti, ahogyan nem tetszett neki, hogy “Jane Fonda 1972-ben Hanoiba ment”.

A színésznőt és háborúellenes aktivistát bírálták az Egyesült Államokban a konfliktus csúcspontján Észak-Vietnamba tett kéthetes útja miatt. Kristol akkoriban a Harvardon tanult, és politikai karrierre vágyott.

Mások viszont támogatták Carlsont. “Minden joga megvan ahhoz, hogy interjút készítsen Putyinnal” – mondta Robert Kennedy Jr. független elnökjelölt, hozzátéve, hogy az Egyesült Államokban az embereknek “több átláthatóságra van szükségük, nem pedig kevesebbre”.



A Moszkvában leforgatott találkozás során Carlson azt mondta, hogy az útjára adott heves reakció “őrültség”.

Amikor hétfőn Carlson látogatásáról kérdezték, Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy hivatalának nem feladata külföldi újságírók utazását kommentálni. Ha Putyin interjút ad valamelyiküknek, a sajtót erről tájékoztatni fogják – tette hozzá.

Putyin hivatala korábban azt közölte, hogy nem zárták ki, hogy Carlson interjút készítsen az orosz elnökkel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató