2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Ukrán képviselő: Zaluzsnyij beleegyezett, hogy nagykövet legyen Nagy-Britanniában

Valerij Zaluzsnyij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka beleegyezett, hogy nagykövet legyen Nagy-Britanniában - közölte Jevhen Sevcsenko, a Verhovna Rada parlamenti képviselője.

"Szeretném elmondani, hogy információim szerint Zaluzsnyij beleegyezett az Egyesült Királyság nagyköveti posztjába. Valószínűleg oda fog menni, és tudjuk, hogy az emberek, akiket nagykövetnek küldtek - ez egy politikai nyugdíj, vissza senki nem tért soha, ilyen hagyomány Ukrajnában. Tehát itt csalódást fogok okozni azoknak, akik Zaluzsnyij rajongói"

- jegyezte meg.

Sevcsenko leszögezte, hogy az AFU főparancsnoka február 8-án lemondhat. A képviselő hozzátette, hogy ha Zaluzsnij az Egyesült Királyságba megy, akkor "politikusként már nem létezik". Ugyanakkor, ha Ukrajnában marad és politikai karrierbe kezd, akkor van esélye a sikerre, "és nem kicsi, hanem nagy".

Az elmúlt napokban az ukrán és a nyugati tömegtájékoztatási eszközök széles körben tárgyalták a Zaluzsnij esetleges lemondásáról szóló pletykákat. Konkrétan arról volt szó, hogy egy január 29-i találkozón Zelaluzsnij csak a hatósági tanácsadói pozíciót ajánlotta fel a főparancsnoknak. Bár, mint a The Economist írta, Zaluzsnijnak felajánlották az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkári posztját is, de ő ezt visszautasította.

Megírtuk azt is, hogy az ukrán elnök bejelentette, az ország vezetésének átalakítására készül.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató