2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Gyuricza László: Mit tehet egy apa akinek a lányát zaklatják, molesztálják?

A napokban három ukrán férfi molesztált egy fiatal lányt a HÉV-en, akinek az édesapja hirtelen haragból keményen fellépett... - írta Gyuricza László Kerepes polgármestere.

A Pest megyei rendőr-főkapitányság közölte, hogy egy férfi tapétavágó késsel vágta meg egy másik férfi nyakát egy HÉV-megállóban. A rendőrség szerint vasárnap a gödöllői HÉV-en utazott egy 21 éves nő, akit három ismeretlen férfi a gyanú szerint zaklatni kezdett, az egyikük akarata ellenére simogatta. A nő ezzel felhívta az apját, aki a megállóba sietett, és felelősségre vonta a három férfit. Szóváltás és dulakodás alakult ki, és az apa egy nála lévő sniccerrel megvágta az egyik férfi nyakát. A sebesült férfit a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

A rendőrség garázdaság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt folytat büntetőeljárást, a körülményeket vizsgálják. 

Vajon mit tehet egy apa, akinek a lányát zaklatják???

A polgármester most újra posztolt a Facebookon:

1,5 évvel ezelőtt történt „mézpergető” eset kapcsán rámutattam a HÉV ( HÉV megállók) utasbiztonságot érintő problémáira!
Akkoriban többször javasoltam a „védett kocsik” megvalósítását, de a MÁV-HÉV Zrt sajnos ebben mint láthatják nem partner.
Megpróbálják élőerővel kiszűrni a renites viselkedésű személyeket, de annyira kevesen vannak az őrök, hogy továbbra sincs megoldás.
Megpróbálják a Rendőrségre hárítani a feladatot, akik az országosan tapasztalható alacsony létszámukból próbálnak segíteni, de mint látható ez sem megoldás!
Polgárőrök próbálnak a szabadidejükben járőrözni, de nyilván csak munka után érnek rá!
Tény ami tény! Szinte nincs olyan HÉV-en utazó aki ne tapasztalt volna megbotránkoztató, erőszakos viselkedést és sajnos egyre jobban gyarapszik azoknak a tábora akiknek el kell viselniük a zaklatásokat, támadásokat!
A rendőrség olyan esetekben tud intézkedni amelyek már megtörténtek! Úgy gondolom, hogy a nyomozások gyorsak, hatékonyak, de a rendőrségi prevenció nem működik a HÉV-en! (Az alacsony létszám miatt országosan se nagyon).

Mit tehet egy apa akinek a lányát zaklatják, molesztálják, esetleg „pergetik rá a mézet”?

Mit tehet egy utas, ha azt tapasztalja, hogy a HÉV-en sokszor nem utazhat biztonságban?
Mit tehet egy polgármester, ha a sok panaszos megkeresést ugyan megpróbálja képviselni a MÁV-HÉV ZRT. vezetőségénél, de nem történik változás?
Az önbíráskodás bűncselekmény! A rendőrség jelenleg kiemelten kezeli az ügyet és komoly nyomozás van folyamatban! Függetlenül a nyomozás eredményétől az utazók, apák és talán én mint polgármester is jogosan teszem fel a kérdést!
Mi a megoldás, ha a MÁV-HÉV ZRT nem tudja, akarja biztosítani a nyugodt, biztonságos utazási körülményeket?

 

FRISSÍTÉS:

Nagyon megijedt, amikor három férfi vette körbe, és egyikük simogatni kezdte – ezt mondta az RTL Híradónak az a húszéves lány, akit – állítása szerint – vasárnap este szexuálisan zaklattak a HÉV-en. A nő az apjától kért segítséget. Ő az állomáson kérte számon az egyik zaklatót. Dulakodtak, majd az apa egy sniccerrel megvágta a férfi nyakát. A rendőrök az apát őrizetbe vették, a zaklatással gyanúsított férfi szabadlábon van.

 
FRISSÍTÉS 2:
 
A világhálón se szeri, se száma a háborgó bejegyzéseknek, ami azonban idejét múlt: az apát még vasárnap szabadon is engedték – tudta meg a PestiSrácok a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Szabóné Berki Bianka őrnagytól. 
A Pest vármegyei nyomozók egyébként a gyanúsítotti kihallgatását követően szabadon is bocsátották az édesapát, aki így szabadlábon védekezhet.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató