2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

Szanyi Tibor: Távoznia kell a posztjáról Karácsony Gergelynek!

„Budapesten nem történt semmi az elmúlt öt év alatt” – fogalmazott a volt MSZP-s politikus.

Budapest érdekében lemondásra szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert a Szolidaritás Mozgalom, amely közleményében azt is kiemelte, ha nem teszi meg most, akkor ne induljon a főpolgármester-választáson. Szanyi Tibor az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke (a Szolidaritás Mozgalom szövetségese) a Mandiner kérdésére kijelentette, pártként egyetértenek Szolidaritás Mozgalom véleményével és ők is tartják:

Karácsonynak távoznia kell a székéből.

„Budapesten nem történt semmi az elmúlt öt év alatt azon kívül, hogy felfestettek egy halom biciklisávot, a tömegközlekedés pöfög-döcög, az agglomerációból órákig tart ki és bemenni a fővárosba, a Lánchidat pedig lezáratták az autósok elől, ami szintén téves döntés volt. És akkor még nem beszéltem az átláthatatlan pénzügyekről” – fogalmazott Szanyi Tibor, aki tartja az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom inkább Vitézy Dávidot támogatná a főpolgármester-választáson (persze ha elindul) a közlekedés terén szerzett tapasztalatai alapján.

De azt is hozzátette:

„A közlekedésben mindent elhiszünk neki, de egyelőre nem látjuk, hogy a szociális kérdésekben, az egészségügy vagy az oktatás területén mi a jövőképe.”

Szerinte nagy bűne a Karácsony Gergely vezette Budapestnek, hogy sokaknak megoldatlan a lakáshelyzete, a bérleti díjak pedig az egekben vannak, ezeket a kérdéseket is rendezni kellene. 

A főpolgármestert lemondásra felszólító Szolidaritás Mozgalom 2019-ben egyébként még Karácsonyt támogatta a főpolgármester-választáson, ám nagyot csalódtak, hiszen a megválasztása előtt Karácsony még támogatta a mozgalom zebraminimum-programját, a megválasztása után viszont már szóba sem állt velük.

A mozgalom ugyanis úgy látja azóta is, nem lenne annyi halálos közlekedési baleset a budapesti zebrákon, ha megoldott lenne az átkelők kivilágítása, előrejelzése, vagy a felfestése, sok helyen ugyanis már régen lekopott a festék az átkelőkön. Arról nem is beszélve, hogy szeretnék elérni, a különböző navigációkban a közelgő zebrákra figyelmeztessék az autósokat.

Ezt szerette volna rendezni a Szolidaritás Mozgalom, ám 2019 után már hiába keresték Karácsony Gergelyt, nem kaptak időpontot az egyeztetésre. 

(mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató