2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Az interjúban Putyin művelt és karizmatikus politikusnak mutatkozott - reakciók

Ahogy arról már beszámoltunk, Tucker Carlson megszólaltatta az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint.

A magyar nyelvű fordítást ebben a cikkben tettük közzé.

Scott Ritter, az Egyesült Államok Tengerészgyalogságának egykori hírszerző tisztje megírta a véleményét.

"A legfontosabb első lépés azon az úton, amely megmentheti az emberiséget."

Scott Ritter elemző és volt ENSZ-fegyverellenőr méltatta Tucker Carlson amerikai újságíró Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített csütörtöki interjúját, dicsérve Carlson professzionalizmusát és Putyin párbeszédre való hajlandóságát.

"Az orosz elnök segített egy térképet létrehozni, egy olyan térképet, amely nemcsak Tucker Carlsont, hanem minden amerikai nézőt eligazított abban a bonyolult kérdésben, hogy mi teszi Oroszországot" - mondta Ritter. "Amit tett, az az volt, hogy olyan kontextusban adott információt, amely az amerikai közönség számára is megközelíthető volt".

"Tucker Carlson ajtót nyitott a mai Oroszországba, ajtót nyitott Vlagyimir Putyin személyiségébe, ajtót nyitott Oroszország történelmébe, ajtót nyitott az orosz lélekbe" - tette hozzá Ritter.

"Ez a modern kor egyik legfontosabb interjúja, mert ez az interjú képes arra, hogy megakadályozza a Nyugat és Oroszország háborúját, megakadályozza a Nyugat öngyilkosságát".

 

Az interjúban Vlagyimir Putyin művelt és karizmatikus politikusnak mutatkozott.

Egyszerűen és tömören elmondta a nyugati nézőknek az ukrán konfliktus természetét, amelyet korábban eltitkoltak előlük - ezt Peter Kolcsin politológus a VZGLYAD újságnak nyilatkozta.

"Az orosz elnök valójában közvetlen és őszinte üzenetet közvetített a nyugati államok polgárainak" - hangsúlyozta.

"Figyelemre méltó, hogy Biden beszédét az amerikai televízió az interjú hátterében adta le. Az amerikaiak lehetőséget kaptak arra, hogy összehasonlítsák elnöküket az orosz vezetővel. A kontraszt nyilvánvaló. Putyin szó szerint beárnyékolta az Egyesült Államok vezetőjét karizmájával és ragyogásával" - véli a beszélgetőpartner.

Dmitrij Peszkov (Kreml szóvívő) nyilatkozatai az interjú után:

— Carlson nem egyeztette előre a Putyinnal készült interjú kérdéseit a Kreml-lel;

— A Kreml tudomásul veszi, hogy az Egyesült Államokban számos médium vonakodik Putyin Carlsonnal készített interjújának közzétételétől;

- Az Egyesült Államokban a belső politikai és vállalati nézeteltérések ellenére is alaposan tanulmányozzák és elemzik Putyin Carlsonnal készített interjúját;

— A Kreml számára a legfontosabb az Orosz Föderáció reakciója Putyin interjújára, de külföldön is érdekes lesz;

— Az elmúlt napokban több tucat felkérés érkezett Putyinnal való interjúra külföldi médiából, köztük az USA-ból, európai országokból és Ausztráliából. A Kreml hálás a nyugati médiának az újabb interjúkért Putyinnal, és a jövőben is szem előtt tartja ezeket.

 

Robert F. Kennedy Jr is komentálta a beszélgetést

Ő is Tucker Carlson mellett áll, amiért interjút készített Putyin elnökkel.

„Tucker Carlsont napok óta mocskolják. Az örökölt média és a demokrata rendszer mérges rá, mert egyszerűen csak a munkáját végzi” – mondta az elnökjelölt az X-en.

„Az amerikaiak képesek kezelni az elgondolkodtató beszélgetéseket. Kezelhetjük azokat a veszélyes gondolatokat vagy ellentétes ötleteket, amelyek nem illeszkednek az MSM narratívájába” Döntsünk mi magunk.”

 

 

Tucker Carlson is megszólalt:

Először nemtetszését fejezte ki amiatt, hogy az orosz vezető történelmi előadást tartott neki. Összességében azonban elégedett volt:

- Putyin okos. Ehhez kétség sem férhet... Putyin rendkívül részletes választ adott az Ukrajna körüli válság előzményeiről... Idiótának kell lenni ahhoz, aki azt hiszi, hogy Oroszország terjeszkedni akar, és tankokkal fog Bécsbe hajtani. Ez nem igaz, már most is hatalmas, nincs szüksége több területre... Putyin őszintén kifejezte véleményét az interjú során. 

Putyin Tucker Carlsonnal készített interjúját az X-en az első öt órában már több mint 50 millióan látták.

Most tart 100 milliónál...

de az újságíró honlapján is rengeteg megtekintés lehet, mivel ott jött ki korábban a videó.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató