2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Le Penékhez csatlakozik a volt Frontex-vezér, mert érdemben akar tenni a migráció ellen

A Frontex korábbi igazgatója, Fabrice Leggeri a harmadik helyre került a Nemzeti Tömörülés EP-listáján.

Az Euractive beszámolójából kiderült, hogy az EU határügynökségének, a Frontexnek a korábbi igazgatója, Fabrice Leggeri szombaton bejelentette, hogy csatlakozott a francia jobboldali, Le Pen-féle Nemzeti Tömörüléshez (RN) és felkerül a párt EP-listájára. Leggeri a harmadik helyre került a Nemzeti Tömörülés listáján.

A Frontex korábbi vezetője elmondta, hogy az RN-nek konkrét terve van, és megvan a képessége annak végrehajtására. „Eltökélt szándékunk, hogy küzdjünk a migráció ellen, amelyet az Európai Bizottság és az eurokraták nem problémának, hanem projektnek tekintenek” – mondta a lapnak.

Az 55 éves francia köztisztviselő, Leggeri 2015 és 2022 között vezette a Frontexet, mielőtt lemondott.

„Ma úgy döntöttem, hogy tapasztalataimat és szakértelmemet a franciák szolgálatába állítom”

– írta az X-en.

Leggeri elmondta, hogy közel hét évig vezette a Frontexet, és mintegy 30 évig dolgozott az államnak, különösen a biztonság és a bevándorlás területén. 
Kiemelte, hogy a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy az európai választások jelentős győzelmet hozhatnak nemzetállamokban gondolkodó jobboldali erők számára.

A Frontex élén töltött ideje alatt Leggerit folyamatosan támadta a baloldali média, ugyanis a Frontex egykori vezetője a migrációs szabályok szigorítását, és a keményvonalas visszatoloncolás gyakorlatát támogatta.

A francia Le Point magazin többször is próbálta rossz színben feltüntetni Leggerit, többször arról számoltak be, hogy Leggeri nem követte az eljárási szabályokat, tisztességtelen volt az EU-val szemben, és rosszul irányította a rá bízott személyzetet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató