2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Keményen visszaszólt az ügyészség Gyurcsánynak

"Nem kell szégyenlősnek lenni. Jegyezzétek meg az ügyészek és a bírók nevét. Jók lesznek majd tanúknak egy, a rendszer ellen folytatott eljárásban" - írta tegnap a szemkilövető.

Reagált a Legfőbb Ügyészség

Nem nevesítve Gyurcsányt, azt írják:

„Elfogadhatatlannak tartunk minden, a jogállamiságot alapjaiban támadó magatartást és visszautasítunk minden olyan közéleti megnyilvánulást, amely megtorlással fenyegeti a bírákat és az ügyészeket a jogszerű, törvényes tevékenységük miatt.

Egy közszereplő a közösségi médiában megjelent február 19-ei bejegyzésében büntetőügyekben eljáró ügyészek és bírók neveinek listázására hívott fel, megfenyegetve ezzel az igazságszolgáltatásban dolgozókat.

Alkotmányos jogállamban az igazságszolgáltatást a független bíróságok gyakorolják, ennek során biztosítják a jogszabályok érvényesülését: döntenek a magánjogi, a büntető, a közigazgatási és a törvényben meghatározott egyéb ügyekben.

Az ügyészség az igazságszolgáltatás közreműködőjeként független, csak a törvényeknek alárendelt, önálló szervezet. Az ügyészség, mint közvádló az állam büntetőigényének a kizárólagos érvényesítője.

Alkotmányos jogállammal összeegyeztethetetlen minden, az igazságszolgáltatás függetlenségét és az ügyek pártatlan elbírálását sértő nyomásgyakorlás, fenyegetés” - olvasható a Legfőbb Ügyészség közleménye.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató