2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Somos Bandika: "Kaleta nem pedofil" – fegyelmi eljárást indít ellene a tévé

Gyorsan eszkalálódott a beszélgetés az ATV Magyarország Szigorlat c. friss műsorában. A vendég Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke volt, akit Kuczogi Jakab, a Szabad Európa újságírója és a műsorvezetők, Somos András és Krug Emília kérdeztek.

A beszélgetés első két percében szóba került a pedofília kérdésköre, egy ponton pedig Kaleta Gábor ügye is, amit még 2020 februárjában robbantott az Index.

A párbeszéd Somos András és Márki-Zay között a következőképp zajlott:

Somos: Tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?

Márki-Zay: Hát én a Kaletán háborodtam fel annak idején legjobban.

Somos: De ő nem volt pedofil.

Márki-Zay: Nem volt pedofil?

Somos: Nem.

Márki-Zay: Hát elnézést, miért nem volt pedofil?

Somos: Azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény.

Márki-Zay: Hát ehhez képest elítélték érte. Bocsánat, ez az első, hogy ezt hallom. Elítélték pedofíliáért Peruban meg Magyarországon is.

Ekkor a beszélgetésbe becsatlakozott a másik műsorvezető, Krug Emília is, aki azt mondta, nemrég olvasta dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakember, a Hintalovon Alapítvány vezetőjének cikkét arról, hogyan ne váljon a gyermekvédelem és a pedofilozás politikai termékké.

Krug Emília: Na például így nem, hogy az emberek általában azt se tudják, mit jelent a pedofília. Ami azt jelenti, olyan vágyakat, amelyeket csak egy kiskorú tud egy ilyen pedofil emberben kielégíteni. Itt most nem erről van szó. Tehát, ne legyen ez az ügy politikai termék, és hogy legyen az áldozatokon legyen a figyelem.

Mindeközben Márki-Zay egyre csak azt ismételgette, hogy „de hát elítélték”.

A komcsi atv reagált:

Az ATV elhatárolódik Somos András kijelentésétől és szankcionálni fogja azt. Súlyos hibának tartjuk, ezért fegyelmi eljárás indul Somos András ellen. A műsorvezető arról tájékoztatta a szakmai vezetést, hogy hibásan jogászkodott, és arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a gyermekpornógráfia miatt történő elítélés jogilag nem azonos a pedofil bűncselekménnyel. Az ATV ezzel nem ért egyet, és nem is tud azonosulni azzal.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató