2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Levették a képernyőről a pedofilsimogató Somos Andrást a fegyelmi eljárás idejére

Somos András helyett Rónai Egon vezette szerdán reggel az ATV Start című műsorát Krug Emília oldalán azután, hogy Somos kedden, élő műsorban azt találta mondani, hogy Kaleta Gábor nem pedofil, és a csatorna emiatt fegyelmi eljárást indított ellene.



Már a beszélgetés elején szóba került a pedofília témája, a beszélgetés pedig a Kaleta-botrányra terelődött. Az egyik műsorvezető, Somos András ekkor azt kérdezte Márki-Zaytól, hogy „tudna arra példát mondani, hogy hány pedofilt engedtek szabadon?”. Márki-Zay Péter erre úgy válaszolt, hogy ő „a Kaletán háborodott fel a legjobban”.

Somos ekkor pedig így folytatta:

„de ő nem volt pedofil”.

Márki-Zay visszakérdezett, hogy „miért nem volt pedofil?”, amire Somos azt felelte, hogy „azért, mert olyan képeket nézegetett, amelyeken kiskorúak szerepelnek, ez nem pedofil bűncselekmény”. 

A csatorna elhatárolódott Somos András kijelentésétől, és azt ígérték, "szankcionálni" fogják, Somos pedig a Facebook-oldalán kezdett magyarázkodásba.

Az ATV szerdán azt írta, hogy a fegyelmi eljárás néhány napot vesz igénybe, erre az időre kölcsönösen abban egyezett meg az ATV és a műsorvezető, hogy addig Somos nem kerül képernyőre. Emiatt nem látható sem a Start, sem a Fórum c. műsorokban sem szerdától.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató