2024. május 20. - Bernát, Felícia
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Ismét Párizst ostromolják a francia gazdák

A dühös gazdák pénteken, a francia fővárosban megrendezett nagy mezőgazdasági vásár előestéjén ismét traktorral vonultak Párizsba, hogy több kormányzati támogatást és egyszerűbb szabályozást követeljenek.

Traktorok tucatjai hajtottak be békésen egy nyugat-párizsi városrészbe, és a tüntetést szervező Vidéki Koordináció, a gazdák szakszervezete zászlóit vitték magukkal. A tüntetők ezután a traktorokkal a Szajna folyó felett átívelő hídon pózoltak, a háttérben az Eiffel-toronnyal, majd a Párizs központjában lévő Vauban tér felé vették az irányt. 

A legutóbbi tiltakozás három héttel azután történt, hogy a gazdák feloldották az útlezárásokat Párizs környékén és az ország más részein, miután a kormány több mint 400 millió eurót (433 millió dollárt) ajánlott fel az alacsony jövedelmek, az erős szabályozás és a szerintük tisztességtelen külföldi verseny miatti sérelmeik kezelésére.

"Mentsük meg a mezőgazdaságunkat"

- közölte a Vidéki Koordináció az X-en, korábban Twitteren.

Az egyik traktoron egy plakát volt látható: "A halál a mezőn van".

A francia gazdák akciói egy szélesebb körű európai tiltakozó mozgalom részei, amely az EU agrárpolitikája, a bürokrácia és az általános üzleti feltételek ellen irányul.

Emmanuel Macron francia elnök szombaton ellátogat a párizsi mezőgazdasági vásárra, ahol "nagy vitát" tervez a mezőgazdasági termelőkkel, szupermarketek vezetőivel és környezetvédelmi csoportok tagjaival - közölte a hivatal. 

A párizsi mezőgazdasági vásár a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági vására, amely minden évben tömegeket vonz.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató