2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

A Liverpool őrületes végjáték után, a 118. percben nyerte meg az angol Ligakupát

Az angol labdarúgó-Ligakupa fináléjában a Liverpool hosszabbítás után, Virgil van Dijk 118. percben szerzett fejes góljával legyőzte a Chelsea-t a telt házas Wembley Stadionban. Szoboszlai Dominik ugyan nem játszott a döntőben, de megszerezte liverpooli pályafutása első trófeáját.

Sokáig bizonytalan volt, hogy pályára léphet-e liverpooli pályafutása első kupadöntőjén Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya, de sérülése miatt végül kimaradt a mérkőzéskeretből. Jürgen Klopp vezetőedző és stábja sokáig bizonytalanul nyilatkozott a magyar középpályás állapota kapcsán – reménykedhettünk benne, hogy mégis játékra jelentkezik –, de vasárnap délután kiderült, hogy nem játszhat a Wembley Stadionban. Egyelőre nem tudni, mikor térhet vissza Szoboszlai, aki makacs sérüléssel küszködik, és februárban még nem lépett pályára. 

Ennek értelmében a két csapat alábbi összeállításban kezdte a kupadöntőt, amelyen a Liverpool tizedik, míg londoni riválisa hatodik Ligakupa-aranyáért küzdött: 

Chelsea FC: Petrovics – Gusto, Disasi, Colwill, Chilwell – Palmer, Caicedo – Gallagher, Fernandez, Sterling – Jackson.

Liverpool FC: Kelleher – Bradley, Konate, van Dijk, Robertson – Mac Allister, Endo, Gravenberch – Elliott, Diaz, Gakpo.

A kezdőcsapatokból kiderült, hogy Jürgen Kloppnak Szoboszlain kívül két további sztárjátékosát, Mohamed Szalaht illetve Darwin Núnezt kellett nélkülöznie vasárnap délután. 

 

ANGOL LIGAKUPA, DÖNTŐ

Liverpool FC – Chelsea FC hosszabbítás után 1–0 (0–0)

gólszerzők: van Dijk (118.)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató