2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a TEK a belvárosba

Rendőrautók, mentő, TEK és egyéb hivatalos szervek jelentek meg a budapesti Király utca és Kazinczy utca sarkánál, lezárva a kereszteződést vasárnap este – írják a közösségi oldalakon.

„Felváltva mennek be és jönnek ki a Trófea étteremmel szembeni házba, a Kazinczy utcai oldalon egy első emeleti ablakba valamiféle kamerával próbáltak benézni. Több fegyveres áll készenlétben, a rendőrök helyett később a TEK ment be, nagyobb tárgyakkal. Ajtó betörésére alkalmas eszközök lehettek, az egyiküknél egy láncfűrészhez hasonlító tárgyat láttunk” – írja az egyik ott lakó.

Később feloldották a lezárást, az érintett házat is elhagyta néhány mentős és rendőr. majd sorra jöttek ki a felfegyverkezett tekesek.

Az akcióval kapcsolatban megkeresték a hatóságokat, a BRFK közölte, hogy bejelentésre mentek ki az adott címre egy zavartan viselkedő, fenyegetőző férfihez. Azt is közölték, hogy a férfit a Terrorelhárítási Központ közreműködésével sérülésmentesen elfogták, kórházba szállították. Személyi sérülés nem történt.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató