2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

A Klubrádiónál megjelent botrányos cikk ügyét a Fővárosi Ügyészség vizsgálja

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vizsgálja Arató Andrásnak a Klubrádió honlapján megjelent botrányos cikkét – tudta meg a Magyar Nemzet. A Központi Nyomozó Főügyészség a feljelentés továbbítását azzal indokolta, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen már folyamatban van egy hasonló tárgyú vizsgálat az ügyben.

Mint arról lapunk már beszámolt, a közérdekű ügyekben tett bejelentéseiről ismert Tényi István a Klubrádióban eredetileg K…rvák cseréje címmel megjelent véleménycikk miatt becsületsértés vétség gyanúja miatt tett bejelentést a Legfőbb Ügyészségnél ismeretlen elkövető ellen.

A nagy botrányt keltő publicisztikájával még a rádió elnöke is érezte, hogy túl messzire ment, ugyanis hétfő délutánra már Bútorok cseréje?-re változtatták az eredeti címet, végül törölték is az írást.

Arató András közleményben kezdett el bocsánatot kérve magyarázkodni. Az obszcén stílust az ügy által kiváltott indulataival indokolta, szavai szerint írását vagy félreértették, vagy szándékosan félreértelmezték, ezért döntött úgy, hogy végül visszavonja a cikket.

Bár az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott médiapolip egyik csápjaként működő Klubrádió törölte a cikket, annak tartalma korábban nagy nyilvánosság számára volt elérhető – mutatott rá Tényi István. 

A cikk visszavonását jó iránynak tartja, de bocsánatkérés nem hangzott el. A feljelentés kapcsán úgy véli, annak az egyik legfontosabb célja a mindenkori köztársasági elnök személyének büntetőjogi védelme.

Magyarország egyik legnagyobb nőjogi szervezete is elítélte a Klubrádió botrányos cikkét.

A Nőkért Egyesület elnöke úgy fogalmazott:

Elítéljük a kritika ilyen formában való megfogalmazását, helyesnek tartjuk, hogy a publicisztikát a szerző visszavonta.

Antoni Rita úgy véli, nem Arató András volt az egyetlen, aki ilyen színvonalon érvelt, de szerinte a többi hasonló megnyilvánulás nem kapott széles körű figyelmet.

Arató András véleménycikke kapcsán több kormánypárti politikus is megszólalt, azonban a baloldalon nagyrészt vagy hallgattak az ügyről, vagy igyekeztek elbagatellizálni.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató