2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Házkutatást tartottak Makizajék budapesti irodájában

A NAV tartott házkutatást kedden a Mindenki Magyarországa Mozgalom Alkotmány utcai irodájában kedden, írja a Magyar Hang.

A lap értesülését megerősítette Szalma Botond, a párt kampányfőnöke, aki azt mondta: a NAV-osok egy olyan határozattal érkeztek, ami kutatást és lefoglalást rendelt el a 2022 januárjától december 31-ig keletkezett könyvelési iratok kapcsán.

A házkutatás délután fél ötig tartott, több száz megabyte-nyi adatot és körülbelül 1500 oldalnyi iratot foglaltak le.

„Lehet, hogy dollárt kerestek, nem tudom” - mondta Szalma, hozzátéve: nincs félnivalójuk, kizártnak tartja, hogy fekete pénzeket kaptak volna, majd jó munkát kívánt a NAV-nak a tényfeltáráshoz. Emellett emlékeztetett arra, hogy épp kedden kezdeményeztek ügyészségi vizsgálatot Orbán Viktor felelősségének tisztázása érdekében a kegyelmi botrány ügyében.

Márki-Zay Péter korábban maga ismerte el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást, de a volt miniszterelnök-jelölt minden nyilatkozatában leszögezte, hogy betartották a vonatkozó törvényeket, és a 2022-es választáson szövetségben induló hat ellenzéki párt nem kapott az összegből, ami körülbelül  1,8 milliárd forintnak felel meg.

Az ügyben nyomozás indult, a pártok azt állítják, hogy a támogatás tényéről sem tudtak. Az ügy miatt több titkosszolgálati dokumentumot is nyilvánosságra hoztak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató