2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Vadai: azért voltak kevesen a vasárnapi tüntetésükön, mert az emberek rettegnek Orbán Viktortól és a Fidesztől

„Szerintem véget kell már vetni Magyaroszágon annak, hogy lebecsüljük azokat, akik felvállalják a politikai véleményüket” – jelentette ki az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője, amikor arról kapott kérdést, hogy miért nem volt kritikus méretű tömeg a vasárnapi ellenzéki tüntetésen. (Ezzel szemben egy héttel korábban több tízezren, egyesek szerint 150 ezren tüntettek a Hősök terén.)

Mint mondta, neki, mint köztudomásúan DK-s politikusnak könnyű kimenni tüntetni, szemben az átlagpolgárokkal, akik „nagyon komoly retórziókkal nézhetnek szembe”.

Amikor az ellenzék hitelességi válságáról szóló elemzői véleményről kérdezték, Vadai azt válaszolta: nem akar elemzői véleményekkel foglalkozni. Hozzátette: lehet jönni a DK mellé, vagy akár az élre törve újabb személyeknek, szervezeteknek, hogy „döntsék meg a rendszert”.

„A mostani köztársasági elnök nyilvánvalóan Orbán Viktort szolgálja, nemhogy az ország fele, hanem a 99 százaléka nem ismeri. A munkásságát alkotmánybíróként ha végignézte valaki, láthatja, hogy miként kötődik a Fideszhez: a tanárok sztrájkjogának megtiltása, levél a három legfőbb közjogi méltósághoz, amiben panaszkodik az ellenzékre, a lakhatással és a plakátokkal kapcsolatos álláspontja:  több oldalon lehetne sorolni, hogy mennyire nem testesíti meg a nemzet egységét” – mondta Sulyok Tamásról a politikus.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató