2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Donald Tusk meghátrált a gazdák elől: lezárná az ukrán határt

Lengyelország tárgyalásokat folytat Ukrajnával a kölcsönös kereskedelmi határok ideiglenes lezárásáról – jelentette ki Donald Tusk lengyel miniszterelnök.

A kormányfő hozzátette, hogy egy ilyen megoldás mindkét fél számára fájdalmas lesz.

Az ukrán féllel is tárgyalunk a határ ideiglenes lezárásáról és az árucseréről. Erről is beszélek holnap a lengyel gazdákkal – mondta a lengyel kormányfő szerdán. A The Kyiv Independent cikke szerint Tusk elmondta, hogy bár kész nehéz döntéseket hozni a határzárral kapcsolatban, de hosszú távon is kell megoldást találni. Közölte azt is, hogy az Ukrajnával folytatott konzultációk során minden lépést megtesznek a feszültségek elkerülése érdekében.

„Készen állunk egy komoly egyeztetést folytatni az ukrán áruexportról. A Brüsszel és Kijev által javasolt korlátozások számunkra elfogadhatatlanok”

– mondta Tusk.

„Segíteni akarunk Ukrajnának, de nem engedhetjük meg, hogy ez a segítség ilyen negatív következményekkel járjon a polgárainkra nézve” – mondta a lengyel kormányfő, hozzátéve, hogy Lengyelország az egyik legukránbarátabb nemzet volt az Oroszországgal vívott teljes körű háború alatt.

(vg.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató