2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

38 ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem a Krím felett

A légvédelmi rendszerek 38 ukrán drónt semmisítettek meg a Krím felett – közölte vasárnap az orosz védelmi minisztérium.

“Az éjjel meghiúsult a kijevi rezsim kísérlete, hogy 38 repülőgép típusú UAV segítségével terrortámadást hajtson végre az Oroszországi Föderáció területén lévő objektumok ellen”

– közölte a minisztérium.

Oleg Krjucskov, a Krím-félsziget vezetőjének információs politikával foglalkozó tanácsadója éjjel arról számolt be, hogy a Feodosia régióban lévő Tavrida autópályán Kercs irányába átmenetileg korlátozták a forgalmat, és kerülőutat szerveztek. Ideiglenesen lezárták a Krími hidat is, a forgalom két órával később újraindult rajta.

Nyikolaj Lukasenko közlekedési miniszter szerint a Tavrida autópályán a buszok közlekedését is megváltoztatták, a vonatok viszont rendben közlekednek.

Az ukrán fegyveres erők rendszeresen lövik Oroszország központi és határ menti régióit, dróncsapásokat és szabotázsakciókat hajtanak végre. A kijevi rezsim legutóbb február 29-én próbálta megtámadni a félszigetet, a légvédelmi erők lelőttek egy drónt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató